Kristine Munch

(1873–1959)
Norsk lege. Edvard Munchs tremenning.

Les mer

Kristine Munch er omtalt i følgende tekster

Munchmuseet, MM K 4856.   Brev fra Inger Munch. Datert 30.12.1927. Se s. 1
«Alt got i det nye aar ønskes dig av os begge. Tak for alt i det gamle aar. Vi har det stor- artet got, og vi nyder naturens skjønheter. Igaar aftes ønsket vi at flere hadde set et vidunderligt syn. Mellem de høie graner skinte en halvmaane, og en stor stjerne over den, og saa den lyse veien. Vi slukket lampen, og tante var begeistret. Nu har vi det saa varmt paa gangen. Fruen er fremdeles snil. Jeg hadde kort fra Kristine,»
Munchmuseet, MM K 4886.   Brev fra Inger Munch. Datert 30.04.1934. Se s. 1
«Takk for brevet. Det har vært en langvarig øiekatarh, den kalles kronisk sandkornkatarh. Men nu i de siste tre dage er øiet forbedret, dr. Schøts drypper noe i øiet. Men katarhen har stadig forværret sig, selv her i ro. Dr. Schøts sier jeg kan utmerket godt fotografere. Det har intet med synet å gjøre. Det skal bli morsomt igjen å ta noen partier hist å her, i all ro. Damm har bedt mig om billeder til sit Norgeshefte. Sånt er morsomt; ikke noe med utgivelser er for mig. Nu er det svært morsomt med «Akerselven». En arbeiderkone sa til mig: det var da hyggeligt av Dem å trekke Akerselven frem, den som gir så mange brød.» Det blir vel best å være på Heimly i vinter, hvis ikke Kristine Munch skulde ha en leilighet for mig, hun bygger noe ved Riis.»
Munchmuseet, MM N 1121.   Brev fra Edvard Munch til Inger Munch. Datert 1923. Se s. 1
«Jeg havde tænkt at reise ud idag eller imorgen – men det blir kanske først et par dage senere. Jeg har som vanlig meget at gjøre og har fremdeles ubehagelige land{–}greier – – De{g}t vil vel dra ud inden jeg får greiet med frk. Dr Munch {J}Hun har vist osså hat med Laura{ … }s{ … }arm engang at gjøre, så det vilde være rikti om hun fik lidt erkjendtlighed – Kanske Du kunde greie med det og»
Munchmuseet, MM N 1134.   Brev fra Edvard Munch til Inger Munch. Datert 21.11.1927. Se bl. 1v
« Det er nok nødvendigt at give noget til Frk. Doctor Munch. Enten det nu blir gravurer eller en kjøbt present der er lettere at ordne –»